Sivut

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Dumbolla kentällä ja iltatallia

Dumbon vuokraus ei ole vieläkään alkanut, mutta toivotaan että tässä huhtikuussa (kunhan kortti loppuu) päästään siihenkin.

Mutta siis olin eilen tunnilla Dumbolla Multamäessä. Tunnin aiheena ei oikeastaan ollut mikään (tai sitten se oli ympyrät :D), mutta itse pidin omana aiheenani Dumbon pysymisen ravissa mahdollisimman pitkään. Tammaa kun ei kauheasti kiinnosta kentällä pyöriminen.
  Aluksi käynnissä Dumbo oli yllättävän motivoitunut ja jopa pyrähteli itsekseen raviin pari kertaa mikä on harvinaista! Käynnissä teimme paljon voltteja ja ympyröitä joilla taivuttelimme hevosia paljon. Dumbo on vähän jäykkä eikä se asetuksesta tai taivutuksesta paljoa ymmärrä. Siltikin se taipui ympyröillä yllättävän hyvin.
  Ravissa olin onnellinen; pääsimme Dumbon kanssa ravia yhtäkestoisesti aina kerrallaan n. kierroksen + suurimman osan ympyrästä. Taisimme kerran päästä kokonaisen ympyrän. Joka kyllä tyssäsi aika nopeasti siihen että aloin patistamaan Dumboa liikaa pysymään ravissa ---> Dumbo pysähtyy/siirtyy käyntiin. Ravissa taipuminen on melkein mahdottomuus(mutta lopputunnista alkoi tamma hiukan taipua ravissakin) mutta keskityin nyt lähinnä siihen että ravi pysyy yllä.
  Kokeilimme myös laukkaa. Harmi vain että Dumbo oli sitä mieltä että laukkaahan ei tänään nosteta. Ensin kokeilimme ns. yksin laukannostoa ja sen jälkeen toisen perässä. Kummallakaan kerralla ei noussut. Siispä emme tuhlanneet siihen aikaa sen enempää. (Tiedoksi muuten että laukka nousee maastossa kyllä oikein hyvin)
  Kaikenkaikkiaan tunti meni ihan hyvin. Vielä paremmin olisi mennyt jos se laukka olisi noussut, mutta ehkä ensi kerralla. Mutta tosiaan olin onnellinen että ravi pysyi yllättävän pitkään.

Dumbo ja ruoka tunnin jälkeen


Tunnin jälkeen auttelin vielä iltatallissa. Ensiksi putsasimme erään toisen tytön kanssa irlannincob-ruuna Samin jalat. Ja minulla oli ongelmia vesiletkun sielunelämän kanssa :D
  Sen jälkeen jaoimme ruuat ja toimme hevoset sisälle. Aivan lopuksi harjasin vielä shetlanninponi- Vallua, josta lähtikin ihan hirveästi karvaa! Se on se kevät...

Pokeri ja Don syömässä

Vallu

 

1 kommentti: