Sivut

tiistai 10. toukokuuta 2016

Dumbon kanssa kentällä

Noniin, eli Dumbolla menin ekan kerran nyt viime sunnuntaina. Menin kentällä. Laukkaa en kentällä ottanut ollenkaan, vain käyntiä ja ravipätkiä (sen verran mitä Dumbo suostui ravaamaan). Tämä siksi koska Dumbo ei edelleenkään nosta laukkaa kovin hyvin ja jos nostaa niin kaverin perässä.
   Tein tammalla kaikkea perusjuttuja mitä luulisin se osaavan. Tein sen kanssa aluksi paljon ympyröitä joissa vähän taivuttelin sitä. Aluksi tuntui ettei Dumbo oikein hoksannut ideaa ja siksi yritti kääntyä kun taivuttelin :D mutta lopulta sitten sekin onnistui ihan ilman ongelmia.
  Tein myös paljon pysähdyksiä ja peruutuksia. Pysähdykset oli helppo juttu, mutta peruutus varsinkin aluksi ei meinannut onnistua millään. En tiedä eikö se hoksannut ideaa vai eikö sitä kiinnostanut. Mutta joka tapauksessa lopputunnista Dumppis peruutteli kuin vanha tekijä.
  Ravissakin oli aluksi ongelmia. Dumbo oli tavallista laiskempi; ei millään meinannut nostaa ravia ja jos nosti niin ravasi ehkä puolet pitkästä sivusta. Ja koska patistamalla tuota eläintä ei saa eteenpäin mitenkään, aloin tekemään niin että aloin ottamaan käyntiin ennenkuin Dumbo keksi siirtyä itse käyntiin. Ravipätkät olivat lyhyitä, mutta Dumbo ei ainakaan itse päättänyt käyntiin siirtymisestä. Ehkä me joku päivä päästään useampi kierros kokonaan ravissa, pitääpä se ottaa tavoitteeksi!
   Lopputunnista tein ravipätkistä suoraan pysähdyksiä. Ne sujuivat alusta alkaenkin hyvin. Dumbosta kun tuo pysähtely on niin hauskaa :D
   Aivan lopuksi tein vielä maastakäsittelyharjoituksia. Ihan näitä perus; pysähdy kun minä pysähdyn, peruuta pyynnöstäni ja väistä minua. Seuraamista en edes kokeillut. Nytkin Dumbo olisi kovin mielelläni vain jyrännyt päältäni kun pysähdyin. Eikä peruuttaminenkaan meinannut maistua. Väistäminen onnistui sen sijaan tosi hyvin. Ei sillä, kyllä se pysähtyminenkin ja peruuttaminenkin onnistui ihan hyvin lopuksi. Eikä voi olettaakaan että meillä pelaisi yhteistyö vielä täysin virheettömästi.
  Ratsastuskuvia ei valitettavasti ole, mutta nappasin pari kuvaa itse. Seuraavan kerran menen Dumbolla perjantaina. Suunnitteilla olisi mennä maastoon jos löytyy kaveri, yksin en lähde vielä hortoilemaan (Nimim. ratsastaja varustettu idiotismilla ja huonolla suuntavaistolla... :D Kaverit tietää pari tarinaa näistä)

Dumboa kiinnostaa TOSI paljon...

Tallissa möllötystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti