Sivut

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Päivittelyä loppukesän/syksyn tapahtumista

Olen ollut laiska. En ole viitsinyt kirjoittaa blogiin vaikka aiheita ja kuvia olisi. Siispä osittain nimeltä mainitsemattoman Pinjan pakottamana kirjoitan tänne nyt loppukesän ja syksyn tapahtumista.

Olin elokuun alussa Pinjalla. Pinjalla on ylläpitohevonen, 11v lämminveritamma Nepa joka on ollut ratsuna n. 5kk. Eli hyvin alkutaipaleella siis.
  Vierailuni aikana oli paljon hommaa Nepaan liittyen, rääkkäsin Pinjaa, kävimme maneesilla ja irtojuoksutimme heposta. Kaikista edellämainituista on kuvia.
  Ensimmäisenä päivänä Nepalla oli kevyt päivä. Juoksutimme sitä n. 15min ja sen jälkeen hevonen sai juosta irti. Liinassa Nepa oli normaali eikä ollut mikään kovin villi. Irti ollessaan tuli oikein kunnon raviakin ja se laukkasikin varsin mielellään.

siinä se viipottaa. C: Pinja


  Yhtenä päivänä (ne muista minä :D) tarkoituksenani oli rääkätä Pinjaa (= "opettaa") sekä käydä itse Nepan selässä. Kummatkin toteutettiin ja olen ylpeä siitä. Rääkkäyksessä huomauttelin Pinjalle paljon istunnan virheistä sekä ohjien ottamisesta tuntumalle. Pinja otti myös ensimmäiset laukat Nepalla ikinä; minä liinan toisessa päässä. Aluksi Nepa ei oikein meinannut nostaa laukkaa, mutta lopulta se onnistui vallan mainiosti molempiin suuntiin (sille on opetettu laukka liinassa ilman ratsastajaa mutta ratsastajan kanssa laukkaa on otettu vain kerran aiemmin).


Rääkkäyksen kohde

Niin tosiaan ja kävinhän minäkin selässä. Oli se ihan kiva hobunen:

C. Pinja
Viimeisenä päivänä eli maanantaina lähdimme maneesille irtohypyttämään Nepaa ja tämän tallikaveria. Molemmat olivat ensimmäistä kertaa maneesissa koskaan. Molemmat olivat siihen nähden varsin järkeviä otuksia. Peilit kyllä vähän jänskätti mutta ei pahasti. Myöskään kumpikaan hevosista ei ollut ennen hypännyt irtona tai ratsastajan kanssa. Molemmat hyppäsivat ihan hyvin, mutta aika harvoin tulivat esteet laukalla (Vissiin kerran kokonaan). 

Pojoing C: Pinja

Noniin sitten muihin asioihin. Kletturin ratsastus jää aika pitäksi aikaa nyt tauolle. Kletturille tuli oikeaan takajalkaan vamma, joka estää ratsastuksen. Pientä taluttelua saa tehdä. Jos hyvin käy, niin Kletturista voi saada myöhemmin köpöttelykaverin, mutta esim. laukat voi kokonaan unohtaa. Täytyy vain toivoa että ruuna paranee niinkuin pitääkin. Mutta nyt Klettur on kipulääkekuurilla pari kuukautta ja sen jälkeen nähdään miten jalka alkaa paranemaan. Mutta pitkä sairasloma on edessä :(


Klettur vuodelta 2014? 

Aloitin uudestaan käymään Multamäessä tunneilla. Vuokraus siis Dumbon kanssa jää varmaan vähän vähemmälle, muttei lopu kokonaan :) 

Kävimme eilen Suomenratsujen kuninkaallisissa ja siitä on tulossa toinen postaus pian. Muuta siitä ei nyt enempää. 
  Sen lisäksi suunnitelmissa olisi toteuttaa kysymyspostaus mutta onko kiinnostuneita? Mitä mieltä lukijat ovat? Anonyymisti pääsee kyselemään jos ei kehtaa itsenään esiintyä. (Älä laita kysymyksiä tähän postaukseen, jos päätän tehdä kysymyspostauksen, ilmoitan siitä myöhemmin erikseen :) ) 

4 kommenttia:

 1. ikävä, toi kletturin sairasloma :( mut kivoja kuvia sulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sen on ikävää, mutta tälläistä tämä hevosten kanssa on :/

   Ja kiitos :)

   Poista
 2. Toivottavasti Kleba tulee parhaasee mahdollisee kuntoo! :/ Tosi kurja juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Kurja homma mutta tämä on tätä hevosten kanssa. Hevoseton on huoleton vai miten se nyt meni...

   Poista