Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Vastaukset kysymyksiinne!

Noniin, nyt saatte vastaukset kysymyksiinne. Kysymyksiä tuli ihan hyvä määrä ja koitan vastata niihin mahdollisimman hyvin. Okei, aloitetaan:

Kuinka monta päivää pärjäisit eristyssellissä?

- Jaa-a. Siellä mahtaa olla aika tylsää. Ehkä pari päivää?


Koulu- vai esteratsastus?

- No esteratsastus on kiinnostavampaa seurata TV'stä. Oon kärsinyt jonkin sortin estekammosta tosi pitkään. Jos mulla on varma hevonen joka ei kiellä, niin hyppääminenhän on aivan älyttömän kivaa. Mua ei haittaa vaikka hevonen menisikin kovaa mutta siitä kieltämisestä olen kehittänyt itselleni jonkinlaisen pelon. Koulua menen eniten ja mua kiinnostaa nimenomaan kilpaileminen kouluratsastuksessa. Siispä vastaan että kouluratsastus.

Koulukisoissa heinäkuussa, luokka He B ja Riialla

On sitä joskus tullut hypeltyäkin!


Sipsit vai karkit?

Molemmat! :D Molemmat herkut uppoaa hyvin.


Ottaisitko omaksi hevoseksi mieluummin vanhahkon suomenhevosen vai puoli vuotta ratsastetun ex-ravurin?

- Riippuu siitä että pitäisikö minun ottaa jompikumpi omakseni nyt vai joskus myöhemmin. Tällä hetkellä minun olisi järkevämpi ottaa vanhahko suokki, sillä siinä tuskin on mitään "remonttia". Vaikken olekkaan ihan aloittelija enään, niin koen että ensimmäiseksi omaksi hevoseksi paras vaihtoehto on jo kokeneempi konkari. Lisäksi riippuu myös siitä että onko ex-ravuri suokki vai lämminverinen. En ole lämppäri-ihmisiä, joten jos se olisi lv, niin ottaisin vanhahkon suokin jokatapauksessa.
  Jos puhutaan jostain myöhemmästä ajanjaksosta, jolloin kyseisessä tilanteessa tuleva oma hevoseni ei olisi ensimmäiseni, ottaisin ex-ravurin jos se on suomenhevonen. Uskon että minulla tulee joskus olemaan ex-ravurisuokki, tai joku muu "remonttihevonen".
  Älkää ihmiset nyt ottako nokkiinne siitä etten ole lv-ihmisiä. Minulla ei ole niitä mitään vastaan mutta ne eivät ole minun juttuni :)

Pinjan ex-ravuri lv, ratsatettu 4kk (?)  ihan kiva otus. 

Monissa kisoissa oot ollu?

- tallin ulkopuolisissa vai kaikenkaikkiaan? Kaikenkaikkiaan aika monissa :D en ole laskenut. Useampi vuosi sitten kilpailin usein tallikisoissa, nyt kilpailen ehkä 1-2krt vuodessa, joko tallin ulkopuolisissa tai tallikisoissa. Tallin ulkopuolisissa olen kaikenkaikkiaan ollut 4 kertaa.

Korpikylän estekisat v. 2013, luokka 50cm ja hevonen Riia. Mentiin rata aika kovaa :D

Tykkäätkö filosofiasta oppiaineena? :)

- Heh :D. En tykkää. Inhoan kaikkea syvällistä pohdintaa, ja filosofia on juuri sitä. Kaikenlisäksi aine on mielestäni aivan hemmetin pitkästyttävä.


Ootko aatellu ikinä tehdä videopostausta?

- Mun tallipäivät on sen verran tylsiä että niistä videopostauksen tekeminen olisi ihan turhaa :D Lisäksi videoiminen vie itse tallillä käynnistä hirveästi aikaa, joten ns. kuvapostaukset on kätevämpiä toteuttaa. Toki jos saisin jonkun kuvaamaan tallilla käyntiä niin ehkä se sitten voisi tulla kyseeseen, mulla on vaan kuvaajia tosi harvoin. Videopätkiähän mulla on satunnaisesti ollutkin blogissa.


Ootko harkinnu alkaa harrastaa Kleban kaa hevosagilityä?

- Tuohan olisi aivan mahtavaa hommaa näin Kletturin sairasloman aikana, mutta tallilla ei valitettavasti ole välineitä tämmöiseen. Toki puomeja apuna käyttäen olen välillä tehnyt esim. peruutusharjoituksia, sekä pujotellut "tötteröitä". Tosin ne nyt ei ole ihan hevosagilityä mutta temppuilua kumminkin :D

Poniagilityä viime kesän leirillä. Uhriponi oli Ofelia. 

Mitkä on sun suosikki ja inhokki kouluaineet?

- Hmm..... Inhokki on ylivoimaisesti filosofia, ylempänä onkin jo perustelut siihen. Suosikki.... No kuvataide on aina ollut mulle helppoa ja siitä olen tykännytkin. Ala- ja yläasteella inhosin kieliä, mutta näin lukiossa olen alkanut tykätä niistäkin! Joten vastaan että kuvis ja kielet.


Mitkä fiilikset sulla on lukiosta? Esim. onko semmoista kun aattelit?

- Lukio on itseasiassa tuntunut helpommalta kuin ajattelin. Ainoastaan ennen koeviikkoa iski ahdistus että "apua, miksi olen täällä?!?", "en selviä". Mutta nyt kun on koeviikko meneillään niin ei se niin paha ollutkaan. Eli toistaiseksi ja suurimmaksi osaksi ihan hyvät fiilikset.


Haluisitko joskus opetella lännenratsastusta?

- Olen! Olen haaveillut siitä monesti. Western ja sen lajeista nimenomaan trail ja barrel racing on kiinnostanut minua jo pitkään. Ehkä sitä joskus saisi aikaiseksi kokeilla?

v. 2016 Horse Fair - messut, jossa oli ohjelmanumerona trailia. 


Mikä on noloin juttu, mikä sulle on tapahtunut hevosten kanssa?

- Nolointa.... hmm.... paristi olen tehnyt ihan aloittelijan virheitä, joista olen saanut huudot/negatiivista palautetta. Kerran olin ottamassa Kletturia pois tarhasta, ja samalla aikaa tarhalanka oli osunut maahan ja siis portin vieressä oli muitakin hevosia. Vaarana tuossahan on se että toinen hevonen/toiset hevoset jäävät jaloista kiinni maassa olevaan lankaan. Sain siitä vähän noottia. Ja kyllä hyvä vaan, vaarallinen mokahan se oli. Mulle ei oikeastaan mitään oikeasti "noloa" ole tapahtunut, mutta kumminkin hevosteluvuosia 11 takana, joten tällaiset mokat pistää kyllä vähän hävettämään.


Mikä olisi kamalin tapa kuolla?

- Varmaan kiduttamalla tai jotenkin muuten tosi hitaasti/kivuliaasti. Hukkuminen olisi kyllä kanssa tosi epäkiva, tai elävältä palaminen. Ei sillä, kuoleminen miten hyvänsä ei kyllä olisi kovin kivaa :P


Pahinta mitä sulle on käynyt hevosten kanssa?

- Pahin tilanne oli "katastrofinen joulumaasto". Olimme 5 hengen porukalla maastossa, joista kaksi oli ponikoululaisia ja ensimmäistä kertaa ikinä maastossa. Menin Riialla maastossa ensimmäisenä, sillä ratsastuksenopettajalla oli aika epävarma hevonen. Jossain vaiheessa Riia ei halunnut liikkua eteenpäin vaan alkoi hyppiä pystyyn (se jää kyllä arvoitukseksi mikä oli tämän käytöksen syynä). Sitten siirsimme takanani tulevan ensimmäiseksi (ei ponikoululainen vaan aikuinen ja jo kokeneempi). Tästä seuraavat hetket on vähän hämärän peitossa, rats.opettajan mukaan ensimmäisenä ratsastaneen hevonen (Rita) oli nakannut ratsastajansa alas (syy tähän tuntematon), josta taas minun hevoseni Riia oli ottanut ilmeisesti pultit ja nakannut minut valtamalla pukilla maahan. Itse en ollut huomannut Ritan nakanneen ratsastajaa alas, vaan kun olin saanut Riian kiinni tiputtuani, juoksee Rita ilman ratsastajaa melkein minun ja Riian ylitse ja lähtee täysiä kohti tallia. Ritan perään lähti nämä ponikoululaisten hevoset ratsastajineen. Rats. opettaja lähti näiden perään ja minä jäin Riian ja toisen tippuneen ratsastajan kanssa kävelemään kohti tallia ja soittamaan tallinomistajalle. Tallin pihassa toinen ponikoululaisista oli tippunut (onneksi pihaan) eikä ollut sattunut. Mulla tästä on muistona hiusmurtuman saanut häntäluu joka ei tykkää kovalla lattialla istumisesta. Tilanne oli hurja, mutta onneksi ei käynyt pahemmin.

Riia ja Rita. Riian selässä Pinja ja kuva ei liity tapaukseen.

Oudoin taito/pakkomielle?

- Jaa-a. Oudoin pakkomielle on kyllä että nukun kesät ja talven lämpimän viljatyynyn kanssa, ettei varpaat palellu :D Ja ainoastaan kesällä nukun yhden peiton kanssa, muuten minulla on aina kaksi peittoa. Ja olen myöskin hyvin tarkka leivän voitelusta. Margariinia pitää olla joka paikassa samanverran ja sitä pitää olla tasaisesti! Leivän voitelu on taidetta :D Outoja taitoja minulla ei kyllä ole. Tai ei ainakaan tule mieleen.


Jos saisit omaksesi suokkivarsan, minkä antaisit sen nimeksi/ tai millä perustein?

- Tämä on mun lempikysymys. Olen haaveillut siitä, että mulla on joskus hieno ja kantakirjattu ratsusuokkitamma, jolla teettäisin varsan. Pidän hauskoista hevosten nimistä. Mulla on kaksi nimivaihtoehtoa orivarsalle (ei yhtäkään tammavarsalle, toistaiseksi), ja ne olisi Tuhannen Hämminki (jonka isä olisi mielellään Silvolan Hemminki, koska sitten nimet "sopisi yhteen" :D) tai sitten Sairaan Nopee (isäorilla ei niin suurta merkitystä). Nimet kyllä saisi mielellään kuvailla varsaa (ainakin varsa-aikana) joten esimerkiksi Sairaan Nopee saisi kyllä olla varsana nopea liikkeissään :D

Venlan tämänkesäinen orivarsa, Virta Veikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti