Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2016

Uusi tuttavuus ja päivittelyä

Tiedättekö, aina jos on tulossa ns. peruspostaus ilman mitään kummempia tapahtumia tms. niin aina otsikkoni on jokin "Päivittelyä" tai muu vastaava. Ilmeisesti otsikoista pitäisi yrittää tehdä mielenkiintoisempia, mutta miten hitossa saan peruspostauksen otsikosta mielenkiintoisen?! Niinpä niin; en mitenkään.

Noniin, aiheeseen. Olin alkuviikon kipeänä, joten en ollut Hentilässä maanantaina enkä tiistaina Kletturin luona. Torstaina olin jo sen verran elossa en kykenin hilaamaan ruhoni tallille.
  Klettur on parantunut reilusti nopeammin kuin eläinlääkäri ja me oletimme. Siispä torstaina pääsin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Kletturin selkään! Toki pelkkää käyntiä ja aika oli hyvin lyhyt (n.20min) mutta on se mahtava fiilis! Klettur oli tosi pirteä koko ajan eikä edes kyseenalaistanut yhtään mitään.
   Mutta karu faktahan on se, että Klettur tulee kestämään vain köpöttelyä jatkossa, joten ollaan tässä pohdittua jatkoa hevosen omistajan kanssa. Onko siinä vuokraajana järkeä vuokrata "köpöttelyhevosta" - niin karulta ja kurjalta kun se tuntuukin. Klettur on vaan niin ihana kaikin puolin. En ole vielä päättänyt suuntaan enkä toiseen yhtään mitään. Mutta täytyy alkaa mietiskellä jatkoa tässä pikkuhiljaa ja alkaa tehdä päätöksiä. Mutta ei mietitä vielä sitä vaan ollaan nyt vain iloisia kun Klettur paranee niin hyvää vauhtia! :)

Pirteä tötterökorvaponi :)

---------------------------------

Tässä on Tintti. Tintti on 6-vuotias aika iso suomenhevostamma, joka on vastikään muuttanut Multamäkeen emänsä Blondin kanssa. Tintti on aika lapsi vielä luonteeltaan, varsinkin käsiteltäessä; ei malta pysyä paikoillaan (kuten varmaan kuvastakin huomaa) ja hamuaa kaikkea suullaan, Tintti on herkkä ja sillä kivat isot liikkeet (varsinkin laukka!).
  Tintti ja sen emä tulivat Multamäkeen siis tuntikäyttöön, ja pääsin kokeilemaan eilen Tinttiä. Ja niinkuin tallinpitäjä olettikin, tykkäsin Tintistä valtavasti! Hoitaessa kyllä sain hyvät alkuverryttelyt ennen tuntia sekä hyvät harjoitukset kärsivällisyydestä :D Tamma on nimittäin ajoittain hoitaessa aika levoton.
  Noniin, itse tuntiin. Tunnilla aiheemme oli ympyrän pienennys ja suurennus. Aluksi Tinttiä kyllä kovasti ihmetytti, että mikä homma tämä on, mutta yritteliäänä ja fiksuna neitinä hoksasi idean tosi nopeasti. Tintti oli yllätyksellisesti ratsastaessa laiskahko, mitä ei olisi todellakaan osannut kuvitella hoitamisen perusteella. Sai tehdä astetta enemmän hommia saadakseen se raville ja laukalle. Toki kun haluttu askelaji oli saatu, ei minkäänlaisia ongelmia ollut. Yllätyksekseni Tintin ravissa pystyi istumaan, vaikka ravi tuntui tosi isolta! Laukka sillä oli iso ja ilmava, joskin sai tehdä töitä että laukka liikkui eteenpäin. Muutaman kerran tunnilla Tintti säikähti jotain ja otti parit pienet pyrähdykset. Tosin isona ja ns. hitaana hevosena myös pyrähdykset oli tavallaan hitaat, niin niihin pääsi hyvin mukaan. Eli ei siis mikään ongelma.

Anteeksi huonoista puhelinkuvista, mutta koittakaa nyt kestää. Ensi viikon perjantaina Multamäessä pitäisi olla estetunti, olin toivonut tunnille Veeraa (mikä on tosi erikoista minun suusta, mutta se oli hypätessä varsin kiva). Niin ja ensiviikon lauantaina suuntamme käy Helsinkiä, Helsinki International Horse Showhun eli tutummin HIHS:siin. Eli ainakin siltä reissulta on tulossa postaus.

Siihen saakka se on morjes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti