Sivut

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

HIHS 2016

Ei varmaan tullut yllätyksenä, että unohdin tehdä sen postauksen HIHS:istä. No nyt se sitten tulee ja sen lisäksi vähän kerron kuulumisia ja lätkin surkeita puhelin kuvia sekä vähemmän surkeita HIHS:in kuvia, joiden laatu ei ole mikään super Jäähallin valaistuksen takia. Muuta jännää ei oikeastaan ole tapahtunut.  Kerkesin ennen syyslomaa (juuri ennen HIHS:iä) sairastaa keuhkoputkentulehduksen ja siksi olin vielä syyslomankin vähän toipilas. Tänä aikana ratsastamaan en oikeastaan päässyt ja nyt kun "talvi yllätti", niin tuntejakin on peruuntunut osiksi kovan kentän tai rajun tuulen takia.
   Kletturilla olen kyllä mennyt, herra on ollut kovin pirteänä eikä ole kipuillut jalkaansa. Ratsastanut olen max. 30min pääosin käyntiä ja välillä 1-2 pientä tölttipätkää. Jos Klettur itse saisi päättää, niin hän painelisi varmaan vain täysiä... Se vain valitettavasti ei ole kovin toivottavaa sen jalan kannalta.

Tärähtänyt ja sumeahko kuva tylsistyneestä ponista


  Dumbollakin menin tässä kerran. Tiineenä siis edelleen ja on vielä ratsastuskäytössä. Ajoittain se on kovinkin kiukkuinen; mahaan koskeminen ärsyttää, satulavyö ärsyttää, harjaaminen ärsyttää, koskeminen ärsyttää, tamman katsominen ärsyttää(no ei nyt ihan mutta melkein :D)... Onneksi ilmaisee itseään vain kovin happamalla ilmeellä. Tällä kerralla kun Dumbolla menin, mentiin kentällä ja siis olin tunnilla sillä. Mentiin puomeja ja vaikkei Dumppis ole puomeja kovin monesti mennyt niin ylitti hän lähes joka kerta puomit kuin vanha tekijä! Tunnilla kokeilimme myös laukkaa, ja Dumbo nosti monta kertaa laukan ja laukattiin kokonainen pitkä sivukin! Eikä se edes koittanut kiskoa päätä alas. Tosin joka kerta laukattiin kaverin perässä, mutta loistava juttu sekin. Kentällä kun se ei ole liiemmin laukkoja nostellut.

Neiti(vai rouva?) Hapannaama vähemmän happamana
Noniin, nyt itse HIHS:iin. Olin siellä siis lauantaina, klo 11 noin klo 18:aan. Siellä oli expo, jossa oli myös muutamia ulkomaalaisia myyjiä. Expo ei harmillilisesti ollut kovin häävi. Siellä oli aika kallista enkä sieltä raaskinutkaan mitään merkittävää ostaa. Lisäksi tunnetuimpien hevostarvikeliikeiden edustuksia ei ollut. Toki siellä oli varsin ihanaa tavaraa ja sinänsä vaikka mitä, mutta valitettavasti ei mitään minun budjetilleni soveltuvaa. Sieltä etsin siis lähinnä kypärää, kisahanskoja ja vähän vilkuilin saappaitakin.
  Itse kilpailut olivat jälleen kerran loistavat. Surkeahkosta exposta huolimatta voin sanoa että törkysen kalliit liput olivat silti ihan hintansa veroiset.
   Aluksi katsoimme kouluratsastusta(luokka Grand Prix Kür), ja ihailin aivan upeita hevosia ja haaveilin siitä että olisinpa itse yhtä kokenut ja omistaisinpa noin upeita hevosia ja voisinpa kilpailla tuolla tasolla ja, ja, ja... Ratsukoista erityisesti mieleeni jäi Suomen Stella Hagelstam hevosellaan New Hill Julitrea. Stella ratsasti tosi siististi ja eleettömästi sekä hänen hevosensa oli yksinkertaisesti hieno! Hienoja toki olivat kaikki. Pidin myös  Ruotsin Emilie Brolinin hevosesta Briman. Luokan voitti Suomen Henri Ruoste hevosellaan Roble.
Stella Hagelstam - New Hill Julitrea

Henri Ruoste - Roble


Emilie Brolin - Briman
Seuraava luokka oli 140cm kansainvälinen esteluokka. Suomalaisia siellä oli 5. Sijoituksia suomalaisille ei tullut. Kaikenkaikkiaan osallistujia oli 24. Kuvat puhukoon puolestaan:

Yuri Mansur - Chaganus (Brasilia) 
Lorenzo de Luca - Limestone Grey (Italia)
Suomen Niclas Aromaa - Borissza
140cm luokan jälkeen alkoi päivän "pääluokka" 160cm Grand Prix luokka. Tässä luokassa suomalaisia oli 8. Parhaiten sijoittui Niclas Aromaa hevosellaan Chairman, joka oli yhdeksäs. Osallistujia oli kaikenkaikkiaan 42. Voittaja oli muistaakseni Romain Duguet hevosellaan Twentytwo des Biches (Sveitsistä)

Tim Wilks - Quelbora Merze (Iso-Britannia)
Suomen Julia Engblom - Verdi

Suomen Mikko Mäentasuta - Eternety D
Suomen Satu Liukkonen - Celestine
Pieter Devos - Espoir (Belgia)
Peder Fredricson - Flip's Little Sparrow (Ruotsi)

Marco Kutscher - Chaccorina (Saksa)
Uusintaan pääsi muistaakseni 11 ratsukkoa, joiden joukossa Suomen Niclas Aromaa Charimanilla. Meno uusinnassa oli vauhdikasta, koska tässä ratkaisi virheettömän suorituksen lisäksi aika.

Niclas Aromaa Chairman

Peder Fredricson ja Flip's Little Sparrow, ja kovaa mentiin niinkuin varmaan näkyy! 

2 kommenttia:

  1. Ottpas saanu hyviä kuvia! Upeita heppoja =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempiakin olisi voinut saada mutta kiitos :D ja ne oli kyllä upeita!

      Poista