Sivut

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kuulumisia

Noniin, taas vierähtänyt aikaa viime postauksesta. On ollut kuviakin (tosin ei ratsastuskuvia) ja innostustakin mutta aikaa ei ole ollut. Nyt kuitenkin kerron vähän kuulumisia:

Hentilän rintamalla ei ole tapahtunut mitään kummallista. Olen tunneilla käynyt maanantaisin. Viimeksi oli puomitunti, jonka menin Vikkanilla. Kaikilla hevosilla oli sinä päivänä paljon virtaa ja niin myös Vikkanilla. Laukannostot olivat ajoittain varsin vauhdikkaita ja välillä jarrut hävisivät. Näitä pikkuseikkoja lukuunottamatta tunti meni hyvin.
  Minulla on hirveä kuume päästä kisoihin, mutta kisoja on ollut vähän huonosti nyt. Tosin keväällä niitä tulee joka tuutista joten eiköhän silloin viimeistään päästä kisailemaan. Tosiaan koulukisat kiinnostaa ja tarkoituksena olisi tahkota He B luokkia. Hevosta ei varsinaisesti ole vielä, Riia olisi kiva mutta sen näkee sitten.

Multamäessä tunnit ovat olleet pitkään tauolla joten olen mennyt Dumbolla maastossa. Dumbo on ollut käytävällä hoitaessa yllättävän kiltti ja ratsastuksetkin menneet ihan hyvin - MUTTA karsinassa hoitaminen on nykyään aika tuskaa. Bumbaa ällöttää karsinassa olo jostain syystä hirveästi, joten se vinkuu, luimii, potkii ilmaa/seiniä... Asiaa ei auta yhtään jos lähistöllä on toinen hevonen. Varsinkin tuo potkiminen on vähän epämiellyttävää, eihän se ihmistä kohti monota mutta silti saa olla vähän varovainen.

Ystävällinen Bumba muutaman viikon takaa

Kaveririippuvainen hätääntynyt Bumba tältä päivältä


  Viime viikon perjantaina (eli 13.1) oli tunti, jolloin menin Pokerilla. Poksulla olen viimeksi mennyt joskus 2-3 vuotta sitten. Se on suht osaava pv-ruuna, aika herkkä mutta ihan mukava ratsastaa. Harjoittelimme pohkeenväistöjä. Ne sujuivat käynnissä oikein mainiosti. Pokerilla oli vähän virtaisa päivä joten aluksi ravijutut menivät lähinnä kaahottamisessa - tai lähinnä kaahottamisesta eroon pääsemisessä. Lopputunnista sain ravin haltuun ja siinä vaiheessa alkoi homma luistamaan. Onnistui jopa ravipohkeenväistöt. Laukassa oli kanssa aluksi vauhtia, mutta rauhoittui aika äkkiä (ja kun itse muistin jälleen ratsastaa). Oli tosi kiva mennä Pokerilla pitkästä aikaa ja menen sillä tosi mielelläni uudestaan.

Pokeri (kesä 2014)


Noniin, siirtykäämme Klettur-rintamaan. Kleba vaihtoi tallia pari viikkoa sitten ja asuu nykyään lähellä Messilää sellaisella keskikokoisella yksityistallilla. Talli on todella mukava, puitteet hyvät (keskikokoinen kenttä, useita peltoja ja laitumia jossa saa mennä sekä maastotkin ihan ok.) Talli sijaitsee melkein järven rannalla, joten talvella pääsee jäälle ratsastamaan ja kesällä uittamaan.
  Kleba oli todella väsyneen oloinen ennen tallin vaihtoa (tulimme siihen tulokseen Kleban omistajan kanssa että vanha herra väsyy pihatossa). Nyt uudelle tallille muutettuaan ja karsinaan päästyään on vanha herra piristynyt valtavasti. Se on taas oma itsensä ja ajoittain vauhtia piisaa reilusti (välillä vähän liikaakin). Sen lisäksi Klettur sai kivan tarhakaverin, pv-tamma Caisan. Klettur ei ollut aluksi kovin innoissaan uteliaasta kaveristaan, mutta nyt on oppinut tykkäämään siitä (= sietämään :D)


Klettur ja uusi kaveri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti