Sivut

tiistai 28. helmikuuta 2017

Kouluvääntöä ja maastoilua x2

Morjes, minulla on nyt hiihtoloma, ja aika pitkälti lomani on pyhitetty ratsastamiselle. Ainoastaan keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina en ratsasta. Maanantaina oli tunti Hentilässä, tänään olin Tintillä ja Kletturilla maastossa, torstaina on tunti Unetun tallilla ja sunnuntaina menen Dumbolla & Kletturilla.

Hentilän eilisellä tunnillä menin pitkästä aikaa Riialla. Aiheena oli ensin kolmikaarinen kiemuraura ja sen jälkeen yleisesti voltit ym. perusjutut ratsastaessa. Emme laukanneet, sillä vaikka pohja ei varsinaisesti liukas ollutkaan, se oli kuitenkin vähän epäilyttävä (jossain saattoi olla piilossa lumen alla liukkaita kohtia). Riia kulki aluksi kuin täi tervassa, mikä ei ole yhtään sille tyypillistä. Riia on enemmän reipas ja vähän häslä kuin laiska. Osasyynä oli varmasti pienet tilsat joita tuli kavioihin. Kun aloimme työskentelemään kunnolla (harjoitusravissa kolmikaarista kiemurauraa, siirtymisiä, voltteja ym.) niin alkoi Riiakin heräilemään. Päädyin siis siihen tulokseen, että se ei ollut vielä vertynyt ja oli siksi tahmea. Tunti meni kaiken kaikkiaan ihan hyvin, paremmin kuin viime kerralla kun menin Riialla. Minulla on ongelma käsien kanssa, ajoittain jännitän käden ja siitä tulee kova. Koska Riia on herkkä, se myöskin näyttää sen jos käteni on liian kova. Joka tapauksessa tällä kertaa en jännittänyt kättä ihan yhtä paljon kuin edellisillä kerroilla. Riia kulki suurimman osan tunnista rentona eikä vastustellut yhtää ohjaa(=kättäni). Olen siis tyytyväinen tuntiin, ehkä minä sittenkin pääsen tuosta käsiongelmasta joskus eroon!

Riia kuikkii karsinastaTänään on tullut myös hevosteltua ihan urakalla taas. Olin hevosten takia liikenteessä noin 7 tuntia ja nyt kotiin tultua onkin varsin väsähtänyt olo.

Aamupäivällä oli maasto Multamäessä. Luulin meneväni Dumbolla maastoon, mutta oli käynyt pieni sekaannus, joten lähdinkin sitten Tintillä liikenteeseen. Tintillä en ollut ikinä aiemmin maastoillut tai muutenkaan poistunut minnekään kenttää kauemmaksi, enkä myöskään tiennyt yhtään millainen se olisi maastossa. Joten oloni oli silloin jotain epätietoisuuden ja innokkuuden välimuotoa.

Tintti ennen tuntia (ihana kun se aina tulee tarhassa vastaan ihan onnellisena lähtemään töihin :) )

 Maastomme osoittautui astetta extrememmäksi (okei se oli "vauhtimaasto" mutta silti). Hevoset osoittautuivat aika pirteiksi varsinkin laukan suhteen. Tintti ja Pokeri näistä "pahimmat". Tintti myös näki näkymättömiä sapelihammastiikereitä, joten se otti muutamasti ihan omia pyrähdyksiä. Tämä tosin on maaston vetäjän mukaan hyvin tyypillistä sille. Eivätkä ne pyrähdykset olleet sellaisia että pelkäisi tippuvansa tai että niitä säikähtäisi itse, lähinnä ne oli välillä vähän ärsyttäviä :D
  Käynti- ja ravipätkä sujuivat hyvin mallikkaasti, mutta laukoissa hevoset innostuivat. Pokeri oli Tintin edessä, ja Poksu muutaman kerran innostui kaahottelemaan ja kerran jopa meni ohi vetäjästä (hevonen hidasti kyllä kiltisti käyntiin vetäjän ohi mentyä, eihän se halua nyt ekana mennä), mikä sai myös Tintin innostumaan (olisi kyllä varmasti innostunut ilman Pokeriakin että ei sillä :D). Siispä laukkapätkämme olivat ajoittain hiukan hallitsemattomia, varsinkin laukannoston jälkeen ensimmäset metrit. Lapasesta Tintti ei varsinaisesti lähtenyt, se vain meni kovaa ja olisi halunnut vetää pään samalla alas. Mutta kun vain sai itsensä pysymään hallitusti kyydissä niin rauhoittui Tinttikin eli totta kai myös omaa "mokaa" taustalla. Viimeisellä laukkapätkällä yksi tuntilaisista (tuli meidän takana) putosi, mutta ei onneksi sattunut. Ratsastajalta oli yksinkertaisesti pettänyt tasapaino, joten näiden kahden pirteän peipposen(Pokerin & Tintin) edesottamukset eivät vaikuttaneet asiaan.
  Kaiken kaikkiaan maasto oli ihan mukava, ja seuraavalla kerralla osaa itse varautua paremmin kaikkeen, kyseessä kun oli maastossa minulle täysin uusi tuttavuus. Ensi kerralla menee varmasti paremmin.

"Anna porkkana!" (lenkin jälkeen)

Kävin moikkaamassa myös Dumboa. Taustalla kurkkii myöskin tiine Tessa.

Jotta päivästäni ei varmasti tule liian kevyttä, niin suuntasin myös Kletturin luokse. Minulla ei ollut mitään ideaa, mitä tehdä sen kanssa. Pyörittelin päässä maastakäsittelyä, kentällä vääntöä ja pellolla palloilua, mutta lopulta päädyin lähtemään pyörimään tallin lähimaastoihin.

Pallero kerrankin kiinnostuneen näköinen
Menin siis ilman satulaa (kuten aina) ja lenkkimme venyi 45 minuuttiseksi, vaikka suunnittelin ihan vain lyhyttä pyörähdystä. Klettur oli suht pirteä niinkuin se nyt tallin vaihdon jälkeen on ollutkin koko ajan. Oli jotenkin ihanaa lähteä maastoon "pomminvarmalla" hevosellä näin Tintin jälkeen (ei se edelleenkään mitenkään mahdoton ole mutta kuitenkin paljon eloisampi maastossa kuin Kleba). Lenkkimme oli ihan käyntilenkki, mutta niin se vain tulee tuolle turjakkeelle pienesti hiki - olihan toki lämpöasteitakin.

Mashin ryyppäystä lenkin jälkeen

Käykää äänestämässä erikoispostauksen sisällöstä! Äänestys löytyy oikeasta reunasta ja se häviää sieltä 6.3 klo 15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti