Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Pieniä muutoksia luvassa ja maastoilua urakalla

Jälleen kerran on aikaa vierähtänyt viime postauksesta, syynä edelleen laiskuus ja osittain kuvien puute. Hevostelut ovat rullailleet aika mukavasti, talleilla olen ollut 4-6krt/vkossa. 

Multamäessä tunnit ovat olleet nyt säännöllisesti. Olen huomannut sen, että kun on valvovan silmän alla vain sen kerran viikossa, niin kyllä siinä alkaa vähän taidot surkastumaan tai ainakaan en kehity kovin nopeaa tahtia (ei sillä että olisi mitenkään kiire, mutta minulla on kova hinku kehittyä eteenpäin ja päästä kilpailemaan ym.). Olen tunneilla mennyt lähinnä Tintillä. Tintti on ollut vaihtelevasti joko ihan hyvä, tosi hyvä tai vähemmän hyvä. Ihan hyvinä ja tosi hyvinä kertoina kaikki rullaa aika lailla niinkuin pitääkin, mutta vähemmän hyvinä kertoina tunti yleensä menee tamman pieneen jumitteluun tai muuhun "ongelmaan". Toissapäivänä perjantaina tunti meni juurikin vähemmän hyvin. Tai alkutunti meni hyvin, mutta sitten alkoi pienoinen jumittelu ja tamman "kykenemättömyys" yksinkertaisiin asioihin eli tässä tapauksessa pohkeenväistöön. Tässä varmasti osasyynä on, että Tintti alkoi väsymään. Mutta eiköhän seuraavia ratsastuskertoja tällä tammalla tule, joten ratkotaan sitä "ongelmaa" silloin ja ehkä tuohon keksitään ratkaisu.

Vanha ja huono kuva Tintistä


Dumbo se vain leviää leviämistään. Varsan pitäisi syntyä huhtikuussa, joten tamma jää pian mammalomille. Ja koska silloin ei voi ratsastaa - ainakaan muuta kuin käyntiä, niin minähän "tarvitsen" (lainausmerkeissä koska selviänhän minä ilmankin, mutta tykkään ratsastella itsenäisesti kunnolla (Kletturin kanssa kun pitää aina vähän varoa jalan takia) niin siksi) hevosen! Eli minulle saattaa tulla yksi blogista ennestään tuttu hevonen vuokrattavaksi, mutta se ei ole vielä varmaa, joten siitä lisää myöhemmin.

Dumbon tämänhetkinen leviämistilanne. Näinköhän se mahtuu enään huhtikuussa ovista :D


Kletturin kanssa ollaan lähinnä maastoiltu. Olemme saaneet maastoseuraa uudella tallilla Juliaanasta ja hänen ponistaan Villestä. Klettur on ollut tosi pirteä ja innokas. Ravatessa/töltätessä toinen haluaisi niin kovasti laukata, mutta ponin harmiksi joudun kyllä pitämään sen töltissä/ravissa. Eilen teimme "mäkitreeniä". Eli toisinsanoen maastolenkkimme painottui mäkien kiipeilyyn. Se on hyvää treeniä hevonen selkä- ja pehvalihaksille. Lenkkimme oli n. 40 minuuttia ja pelkkää käyntiä, mutta Kletturille tuli ymmärrettävästi lämmin paksun karvansa kanssa - eikä se mäkien kävelykään niin kevyttä hommaa ole!


Keskittykää poneihin, ei harjapakkiin tai potkukelkkaan :D


Teen pienen kyselyn tuohon blogin sivuun liittyen ns. erikoispostaukseen. Kaikki lukijat vain rohkeasti vastailemaan, siihen ei tarvitse laittaa mitään tietoja itsestään tmv. Riittää ainoastaan vaihtoehdon klikkaus :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti