Sivut

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Loppuviikon hevostelut

Perjantai 3.3.

Oli siis tunti Unetun tallilla. Menin Ihkulla, joka on mukava, suht reipas mutta herkkä suomenhevostamma. Tunnin aiheena oli nelikaarinen kiemuraura sekä taivuttelu. Taivutteluun keskityimme eniten pääty-ympyröillä, nelikaarisella kiemurauralla sitten kaikkeen muuhun (ja itse kuvioon). Laukat otimme suoralla uralla nelikaarisen kiemurauran jälkeen.
  Tunti menin kohdallani ihan hyvin, paljon sai taas huomiota oman istunnan korjailuun, mikä onkin yksi Unetun tallin tuntien parhaista asioista. Alkutunnista Ihku oli hiukan "tönkkö", mutta pehmeni lopputuntia kohden. Myös se vaikutti että lopputunnista alkoi itse tajuta, että kuinkas tätä hevosta ratsastetaan.
  Kerrankin oli kuvaaja mukana, joten todistusaineistoa tunnista löytyy:

Käyntiä

Ravissa pyörittelyä

Ja lisää ravia...

Sunnuntai 5.3 (kaikki tämän päivän kuvat on ottanut Pinja)

Tänään oli vuorossa Dumbon ja Kletturin ratsastus. Mukanani oli kaverini Pinja (linkki blogiin löytyy ylempää) Dumbon kanssa loppujen lopuksi en sitten ratsastanutkaan, vaan päästimme "Mammat" eli Dumbon ja Tessan läheiselle laitumelle juoksentelemaan. Meno oli ajoittain vähän turhankin vauhdikasta ja kummallekin mammalle tuli vähän hiki. Tästäkin on kuvia:
Dumbo jää nyt "virallisesti" mammalomille, joten tästä lähtien alan vuokraamaan jo aiemmin täältä tuttua suokkitammaa Tinttiä. Tämän kanssa puuhailumme on varmasti enemmän kentällä pyörimistä, sillä yksin tamma ei maastoon lähde (kaverin kanssa menee ihan ok).

Samana päivänä oli siis vielä Kletturilla ratsastus. Teimme noin 50 minuutin mittaisen maastolenkin, joka koostui aika pitkälti mäkien kipuamisesta. Se vain on niin hyvää treeniä että tekisi mieli mennä useamminkin! Ja myös Klettur tuntuu tykkäävän tämmöisestä. Tölttäsimme myös vähäsen, mutta pääosin lenkki koostui käynnistä. Pinja kävi myös selässä vähän kapuamassa mäkiä ja tölttäämässä.

Lenkiltä

Tarhaan menossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti