Sivut

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Ensimmäinen viikko leiriavustajana

Kotiuduin siis tänään Multamäestä, jossa olin viikon leiriavustajana. Viikko meni yllättävän nopeasti ja hauskaa oli! Leiriläisten kaitsemisen lomassa me leiriavustajat (meitä oli siis kaksi) pääsimme kaksi kertaa ratsaille ja kuvailimme muunmuassa leiriläisten tunteja ja varsoja.
  Tosiaan jokapäiväiset hommamme oli aamu-, päivä- ja iltatallien teko sekä leiriläisten avustaminen ennen ja jälkeen ratsastuksen. Hommaa oli paljon, mutta toki välillä kerkesi lepäilläkin.
 
Alkuviikosta kävimme laitumella kuvailemassa varsoja. Ne ovat kasvaneet hirveästi! Ja molemmat varsat ovat niin ihanan sosiaalisia; tulevat heti luokse rapsuteltavaksi kun laitumelle tulee.
Dumbo ja vauva

Dumbon vaavi, jota Rinsessaksi nimitetään 

Tessa ja varsa

Tessan varsa, kutsumanimeltään Viljami


Tiistaina kerkesimme itsekin ratsaille. Menin Allulla. Allu on hyvin tahmea puoliveriruuna, mutta joka ei siedä raippaa tai (hänen mielestään) liikaa komennusta yhtään. Allu (tai Albert, niinkuin sitä itse nimitän) ei ole suosikkihevosiani, mutta kyllä sillä menee. 
  Allu oli edellisenä päivänä sikaillut leiriläisen kanssa (ja oli joutunut vaihtamaan loppujen lopuksi hevosta) joten päätin varmuuden vuoksi juoksuttaa ruunan ennen kyytiin nousua. Juoksuttaessa se tietysti käyttäytyi enkelimäisesti.


Ratsastaessa tarkoituksenani oli lähinnä saada tervaan juuttunut ruuna liikkeelle ja saada kaikki askelajit onnistuneesti läpi. Laukka on kaikista vaikein ja tahmein, ja tosiaan käskemisessä joutuu hiukan improvisoimaan, ellei halua pukkeja... :D Noh, tavoitteet läpäistiin. Allu saatiin liikkeelle ja kaikki askelajit läpi. Pukkiakaan ei tullut kuin kahdesti.


En jaksanut rajata kuvaa, mutta todistetusti Allu on saatu laukalle :DTorstaina oli myös ratsastusta. Tällä kertaa ratsuna toimi piensuokkiori Friisin Poppeli, tuttavallisemmin Poppeli tai Popsu. Popsu on aika nuori, vasta 6v ja koska on ori, niin myöskin herra on ajoittain melko äänekäs. Tämä oli ensimmäinen kerta Poppelilla, ja tosiaan koska olen sen 176cm pitkä ja Poppeli ponikokoinen niin en ole sillä kovin usein jatkossakaan menossa. Vaikka superkiva hevonen olikin. Tästäkin kerrasta on kuvasaldoa:

 Tosiaan olen myös ensi viikon Multamäessä samassa hommassa. Luultavasti sieltäkin tulee jotain julkaisukelpoista juttua. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti