Sivut

lauantai 24. kesäkuuta 2017

Toinen viikko leiriavustajana ja tunnilla Unetun tallilla

En ole yksinkertaisesti ehtinyt/pystynyt päivittämään blogia toisesta leiriviikosta, sillä olen ollut jatkuvasti menossa. Leirien jälkeen olen viihtynyt hyvin paljon mökillämme ja tulipahan oltua yksi yö Multamäessäkin "minileirillä".

Tämä toinen leiriviikko meni mielestäni paremmin kuin edellinen leiri, vaikkei siinäkään mitään vikaa ollut. Varmasti vaikutti se että kahta lukuunottamatta tunsin kaikki toisen viikon leiriläiset entuudestaan.

Ensimmäisellä leirillä pidin yhden koulutunnin leiriläisille, tällä toisella leirillä kaksi tuntia; puomitunnin sekä 2h kestävän puomitunnin + leirikisat. Vuosi sitten opetin sukulaistani Kletturilla, mutta sen jälkeen en ole tunteja pitänyt. Ja ryhmätunteja en ole muutamia lyhyitä pätkiä lukuunottamatta (esim. opettaja käynyt nopeasti tallissa ja minä jäänyt katsomaan tuntilaisten perään) pitänyt ollenkaan. Onneksi en ollut ilmeisesti ihan maailman surkein opettaja, sillä sain positiivista palautetta leiriläisiltä tunneistani :)

Tämänkin leirin lomassa pääsin kahdesti ratsastamaan. Sunnuntaina menin Poppelilla puoliksi toisen leiriavustajan kanssa. Kuvamateriaalia ei tästä valitettavasti ole. Poppeli meni ihan kivasti, mutta välillä meinasin nuoren orin keskittymiskyky hävitä tammojen takia.

Toisen kerran ratsastin Dumbolla (pitkästä aikaa!). Otimme varsan mukaan juoksentelemaan kentälle. Dumbo oli kehittynyt niin taidoiltaan kuin motivaatioltaan siitä kun viimeksi sillä menin (eli talvella). Omistaja tosin sanoikin että oli kouluttanut Dumboa kenttähommissa ennenkuin se jäi mammalomalle. Dumbo ei kertaakaan jumitellut tai kiukutellut kun joutui tekemään töitä. Lisäksi se nosti laukat molempiin suuntiin vaikka olimme yksin kentällä eikä ketään toista hevosta apuna! Pidempiaikaiset lukijat tietävätkin että Dumbon kanssa kentällä on ollut kompastuskivenä laukka. Laukka ei aiemmin noussut kuin kaverin perässä - jos silloinkaan.

Tein Bumban kanssa ihan perusjuttuja. Taivuttelin sitä, tein lyhyitä pohkeenväistöjä ja tosiaan kävin kaikki askelajit läpi.

Kuvamateriaaliakin löytyy:

Tosiaan olin 22. päivä torstaina ystäväni Pinjan kanssa tunnilla Unetun tallilla. Meillä on mökki Sysmässä + sukua siellä, ja Unettu on Hartolassa, Sysmän vieressä. Siellä tulee siis käytyä muutaman kerran vuodessa.

Meillä oli estetunti, ja menin risteytysponi Paulilla. Paulilla en ole mennyt ikinä ennen. Meillä oli alkuun puomeja, joissa korkeus nousi pikkuhiljaa. Korkeimmillaan esteet olivat noin 60cm. Meillä oli innarin tyylinen esterykelmä pituushalkaisijalla, sekä vähän lävistäjän tyylisellä linjalla kaksi puomia neljän askeleen välillä.

Pauli oli alkuun tosi laiska, sain oikeasti tehdä hulluna töitä että se liikkui edes jotenkuten. Lisäksi minulla oli aivan upouudet saappaat jotka ovat todellä jäykät (ja hankalat) alkuun. Joten eteenpäin liikkuminen oli melkoisen hankalaa. Sain sitten kannukset apuun, ja alkoi liikkuminenkin sujumaan. Pauli osoittautuikin varsin näppäräksi esteponiksi. Huomaa että alan vihdoin ja viimein päästä estekammosta eroon, sillä täysin vieraalla hevosellä hyppääminen ei tuntunut missään! Olen alkanut jopa tykätä hyppäämisestä.

Muutama kuvakin on alkutunnista. Tunnin loppupuolella alkoi sataa, joten valitettavasti kuvamateriaalia ei ole korkeammista esteistä.

Alkuun puomirykelmä ravissa
Ja sitten laukassa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti