Sivut

torstai 13. heinäkuuta 2017

Aina ei asiat mene suunnitellusti...

... mutta tällä kertaa positiivisella tavalla.

Aiemmin kerroin, että olin menossa kokeilemaan yhtä puoliveriruunaa. No, se nyt sattuneiden sekaannuksien takia jäi. Lisäksi Tintti muutti toiselle tallille kaksi viikkoa sitten. Olin siis ilman vuokrahevosta jonkin aikaa.

No, en ole enään. Vaikka aiemmin sanoin, että tuntihevosta en mielelläni ota vuokrahevoseksi, koska niiden ympärillä pyörii aina hirveästi ihmisiä. Tuntihevonen minulle nyt kuitenkin tuli, mutta ilman valtavaa vuokraajamäärää. Tällä hevosella ei ainakaan nyt ole muita vuokraajia.

Hevonen löytyy Hentilästä, se on 9-vuotias suomenhevostamma, nimeltään Vermiselli, tuttujen kesken Verna. Verna on ollut Hentilässä niin pitkään kuin minäkin, se tuli vuonna 2008 ihan varsana. Verna on noin 170cm korkea tukkajumala ja varmaan yksi kiltimpiä hevosia, jota tiedän. En ole ikinä nähnyt Vernan tekevän mitään tyhmyyksiä (jossai teini-iän muutamaa pikkupukkia lasketa) ja lisäksi se on hyvin yritteliäs. Se on myöskin herkkä ja sinänsä osaava, joten se taitaa esim. laukannostot pysähdyksestä, ravipohkeenväistöt ja askelajien kokoaminenkin sujuu joissain määrin. Vernalla kulkee myös hyppy ihan hyvin, olen sillä joskus hypännyt ratana noin 80cm ja yksittäisenä 95cm.

Kesältä 2015, este taitaa olla sen 80cm


Meillä on tässä niin sanotusti pieni projekti, tavoite olisi tehdä tammasta minulle kisahevonen, niin kouluun kuin esteillekin. Valitettavasti Verna ei jaksa kulkea oikein päin kuin käynnissä ja pieniä pätkiä kerrallaan ravissa & laukassa. Koska Verna on tuntihevonen, ja oikeasti taitavia ratsastajia, jotka sitä voisivat treenata on vähän niin voimattomuus on ihan ymmärrettävää. Sen lisäksi toivottavasti saadaan kehitettyä askelajien kokoamista ja muutamia "temppuja" (ainakin takaosan käännös).

Minulla itselläni on tavoitteena päästä kilpailemaan koulussa He B (olen jo pari luokkaa startannut Riialla ja Vikkanilla) ja menestyä sillä tasolla edes suurin piirtein. Esteillä tavoitteena olisi jossain vaiheessa kilpailla 80cm luokkia. Kunhan nyt edes treeneissä päästään siihen asti... Mutta katsotaan nyt miten hommat alkaa sujua. Kiire ei ole mihinkään, joten edetään sillä tahdilla mikä hyvältä tuntuu.

Samalta kerralta kuin edellinen kuva


Ja tosiaan en treenaa yksin, pitkäaikainen (opetti minua jo 10-vuotiaana) opettajani on mukana neuvomassa. Minulla on sellainen kutina, että tästä tulee hyvä juttu... :)

Menin Vernalla vuokraajana ekaa kertaa tänään, kuvamateriaalia ei valitettavasti ole. Harjoittelin Vernan kanssa siirtymisiä ihan urakalla. Ne onkin Vernalle aika helppoja ja se nostikin laukat hyvin jopa suoraan peruutuksesta. Ja se jopa jaksoi olla oikein päin laukassa aina muutaman askeleen kerrallaan. Se on jo hyvä alku!

Seuraavan kerran menen lauantaina, en tiedä yhtään mitä teen Vernalla. Ehkä jotain puomitehtäviä, tai jos löydän jonkun vapaan pellon missä on mäki niin ehkä teen mäkitreeniä? No, sen näkee sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti