Sivut

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Dumbon läskirallia x2 ja Ponivaarin jälleennäkeminen

Menin viime viikon keskiviikkona 19.7 ja tänään keskiviikkona Dumbolla itsenäisesti. Kummallakin kerralla menin ilman satulaa. Tosin viikko sitten laitoin ratsastusvyön varmuuden vuoksi. Jos perä lentää kovemminkin niin on edes jotain josta napata kiinni. Dumbo protestoi komentamista välillä pukeilla... Se on tiineyden jäljiltä läski ja huonossa kunnossa ja tässä koitetaan epätoivoisesti vähän sulatella läskejä pois ja keräillä lihaksia tilalle.

19.7 Tein ihan normijuttuja Dumbon kanssa. En mennyt kovin kauaa, sillä toinen ratsukko halusi kentälle ja kun meillä on varsa irti niin siksi samaan aikaan kentällä ei voi olla muita. Tarkoituksena oli lähinnä vain käydä kaikki askelajit läpi. Bumba oli ihan ok. Hyvin normaali oma itsensä :D Ei taivu kovin paljoa ja laukka saattaa nousta hetkeksi jos hyvin käy. Kuva materiaaliakin löytyy tältä reissulta:


"Onko pakko???" T. Dumbo


Häirikkö iski :D

Me todistetusti laukkasimmeTänään taas tein Dumbon kanssa enemmän töitä "tosissaan". Harjoittelin ravin kokoamista ja lisäämistä. Suhteellisen lämpimästä ilmasta huolimatta Dumbolla oli kivasti virtaa, joten kokoaminen ja lisääminen ei ollut mikään ongelma. Itseasiassa yllätyin siitä, että Dumbo hallitsee nuo kaksi asiaa niinkin hyvin. Laukatkin nousivat ihan kivasti, muutamien alkuvaikeuksien jälkeen. Loppujen lopuksi Bumba innostui laukoista niinkin paljon että se laukkaili ihan oma-aloitteisesti. Koska blogger ei anna ladata pitkiä videoita eikä minulla ole tiliä youtubeen, niin videoita en valitettavasti voi laittaa tähän. Saatte siis yhden "perunalla kuvatun" kuvan.

Evästauko (Dumbon nenässä on maalia tallin seinästä jos ihmettelette punaisuutta, ei ole palanut tmv.)

Viikonloppuna tuli myös käytyä Itä-Suomessa, Kletturin nykyisessä asuinpaikassa. Kleban lisäksi tapasin sen omistajan sekä nykyisen tallin omistajan. 
  Klettur voi todella hyvin! Se on varmaan parhaimmassa kunnossa nyt kuin mitä se on ikinä(/vuosiin) ollut niin ihottuman kuin yleiskunnonkin suhteen. Ihottumaa ei ollut laisinkaan, ei edes pahemmin hankausjälkiä. Karva kiilsi todella upeasti sekä Klettur oli laihtunut ja saanut lihasta (lukijat varmaan muistavat että sillä on takana jalkavamma, joka vaati aika pitkän parantelun --> kunto huononee).


Kävin myös ratsailla. Menin ilman satulaa. Menimme yhden Kletturin omistajan kanssa maastolenkin, joka kulki osaksi järven rantaa pitkin. Rannassa sai uittaa hevosia, joten kävimme Kletturin kanssa kahlaamassa. Klettur viihtyy järvessä ja se tykkää kahlailusta, en tiedä uisiko. En kokeillut :DTulevista ratsasteluista en tiedä vielä. Ainakin ensi maanantaina on tunti ja luultavasti kiusaan Bumbaa ehkä tiistaina tai keskiviikkona. Meillä ei ole vielä Vernalle sovittuna tiettyjä päiviä jolloin käyn, joten ainakin vielä ratsastukset sillä ovat hiukan epäsäännöllisiä enkä tiedä vielä milloin olen menossa seuraavan kerran.

2 kommenttia:

  1. tosi kiva blogi sulla, liityin lukijaksi! olisi tosi kiva jos kävisit ainakin kurkkaamassa minunkin blogini (https://sanniequestrian.blogspot.fi), ja lukijaksikin saa tietenkin liittyä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Kiva blogi sullakin ja liityin lukijaksi!

    VastaaPoista