Sivut

torstai 13. heinäkuuta 2017

Koulutunti Unetussa ja estetunti Hentilässä

Nyt on taas tullut kuvamateriaalia tunneilta, joten postaus on ihan paikallaan.

Tosiaan 8.7 lauantaina olimme taas Pinjan kanssa Unetun tallilla tunnilla. Tällä kertaa oli vuorossa koulutunti, ja menin haflingertamma Ilonalla. Ilona on pieni ja pyöreä "poni", mutta joka ulkomuodostaan huolimatta taitaa He A kiemurat ja enemmänkin. Sillä on kivasti kokoamiskykyä ja kuulemma taitaa tarvittaessa vaikka piruetin laukassa. 
  Tunnilla teimme kolmikaarista kiemurauraa. Ilona oli jo heti alkutunnista hirmu hyvä ratsastaa, se taipui näppärästi molempiin suuntiin ja oli jonkin sortin peräänannossa käytännössä heti kun vain otti ohjat käteen. Kolmikaarinen oli meille helppo, ja Ilonan kanssa kun ei hirveästi tarvinut vääntää niin keskityin omaan istuntaani ja ulko-ohjan tuntumalla pitämiseen. Minulla kun tuppaa se aina jotenkin löystymään... 

Alkutuntia

Teimme kolmikaarista koko tunnin jossain muodossa molempiin suuntiin (vaikka kuvat vain toisesti kierroksesta) ja jossain vaiheessa otimme mukaan myös laukkaa. Ensin pitkällä sivulla ja lopputunnista ennen ja jälkeen kolmikaarista pääty-ympyrällä (josta ei valitettavasti ole kuvia)

Laukkaa pitkällä sivulla

Vielä yksi kuva kolmikaariselta, mitähän ihmettä minä teen kyydissä??

Tunti meni kaiken kaikkiaan tosi kivasti, Ilona oli hirmu kiva ratsastaa ja tunnista sai paljon irti. En ole mennyt Unetussa kahta kertaa peräkkäin samalla hevosella, eli joka kerta on ratsuna ollut uusi tuttavuus (lukuunottamatta muutamaa ihan ekaa kertaa tallilla, jolloin menin aina Vestalla). Tähän mennessä suosikkejani on ollut Dina (Pv-tamma, enimmäkseen kouluratsu, nyt varsa alla joten ei tunneilla) sekä Ilonasta tuli nyt toinen suosikkini. Vestaa lukuunottamatta tallilta ei ole itseasiassa tullut vastaan sellaista hevosta josta en pitäisi. 


10.7 maanantaina oli estetunti Hentilässä. Menin Riinalla, aika uudella tuntihevosella, joka on siis puoliveritamma ja aika haka esteillä (minun onnekseni). Meillä oli neljä kavalettia kahdella lävistäjällä. Emme siis hypänneet korkeita. Tulimme tätä neljän esteen tehtävää alkuun puomeina, sitten niin että kaksi esteistä puomeina ja kaksi nostettuna ja lopuksi niin että kaikki kavaletit olivat nostettuna esteiksi. Riina on tosi mahtava hypätä; se on kivan innokas, mutta ei kuumu. Sen kanssa ei oikeastaan tarvitse tehdä muuta kuin ohjata ja pysyä kyydissä, hevonen periaatteessa hoitaa loput. Oikea kierros sille oli selkeästi vaikeampi, jolloin laukkakin oli hyvin erikoinen. Se taas vaikutti esim. lävistäjälle kun tulimme vasemmasta kierroksesta ja suunta vaihtui oikeaan niin laukka ei vaihtunut esteellä heti, vaan se piti erikseen vaihtaa esteiden jälkeen. Riina kyllä vaihtoi hyvin laukat suoraan, eli ei tarvinut ensin laskea raviin ja sitten nostaa uudelleen laukkaa. Yksi kuvakin on tunnilta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti