Sivut

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Elossa ollaan!

En ole taas hetkeen muistanut/jaksanut kirjoittaa tänne, vaikka kuvamateriaaliakin olisi. Nyt kuitenkin kertoilen viimeaikaisista ratsasteluista ja lätkin tänne jokusen kuvankin.


Vuokraan Vernaa torstaisin ja sunnuntaisin. Sen lisäksi käyn maanantaisin tunneilla, ja useimmiten menen silloinkin Vernalla. Dumbo ja Rinsessa muuttivat viime viikolla uudelle tallille. Tarkoitus olisi käydä sielläkin liikuttelemassa Bumbaa aina satunnaisesti.

Menin Dumbolla 3.8 ja silloin tarttui kamerakin mukaan. Menin tämän jälkeenkin Möhköfantilla, mutta niistä kerroista ei ole todistusaineistoa.

Mutta kuitenkin 27.8 en mennyt Vernalla. Tallilla oli avoimien ovien päivä, ja minut pyydettiin esiintymään kouluratsastusnäytökseen. Menin Riialla K.N. Specialin. Rataa ei sen kummemmin arvosteltu, tallinomistaja selitti, mitä kaikkea teen kouluradalla ja miksi radalla on sellaisia tehtäviä. Riia meni ihan kivasti, vaikka siitä on aikaa kun olen mennyt sillä viimeksi. Ravilisäys oli vähän aneeminen ja jos pilkkua viilataan niin Riia olisi saanut kulkea vähän korkeammassa muodossa. No, ei sillä niin merkitystä, varsinkaan kun rata ei ollut kuin se K.N. Special.
  Radasta on video, mutta se on liian iso tiedosto julkaistavaksi tänne. Siispä lätkäisen pari kuvaa, ja kummankin kuvan on ottanut Sari Nikki:
Viime sunnuntaina menin Vernalla. Olimme edellisenä päivänä käyneet Ypäjällä Suomenratsujen kuninkaallisissa, joista tarttui matkaan suitset & ohjat, riimu & riimunnaru sekä kumilenksuja ja heppanameja. Kaikilla paitsi kumilenksuilla leikimme sunnuntaina (Kumilenksut unohtui). Mukana Kuninkaallisissa ja tallilla oli serkkuni Hanna, joka on muuten kuvannut kaikki alla olevat kuvatkin.

Laitumelta talliin

Verna järkyttyi uudesta tallille rakennetusta selkäännousurampista. Keskustelemme, että onko se nyt kuitenkaan niin kamala...


  Aluksi kävimme kentällä ottamassa uuden riimun ja narun kanssa Vernasta rakennekuvia. Tämä sessio lähinnä siksi että saan jonkin järkevän kuvan Vernasta sen esittelyyn tänne blogiin.
'


Rakennekuvien oton jälkeen kävimme nakkaamassa Vernalle varusteet ja aloimme totuttamaan Vernaa vielä lisää selkäännousuramppiin, sillä olin vakaasti päättänyt nousevani siitä kyytiin. Ja kyllähän se Verna tottui ramppiin, kunhan lahjottiin tarpeeksi heppanameilla :)
Uudet suitset pääsivät heti käyttöön
Vernan kanssa tein kentällä vähän kaikenlaista. Alkuun ihan perusjuttuja, ympyröitä, voltteja sun muita. Verna oli vähän hitaanoloinen, joten tungin lopulta kannukset jalkaan. Alkuun kun ajattelin, etten tarvitse niitä.

Taivuttelua, en istu itse yhtään vinossa.... :D
Lopuksi harjoittelin vielä lävistäjää laukassa. Se on yllättävän vaikea hevosille. Laukka tulisi säilyttää aivan lävistäjän loppuun, mutta koska periaattessa ratsastamme suoraan aitaa päin ja vaihdamme suuntaa, se saa monen hevosen epävarmaksi + se huojuttaa tasapainoa. Yleensä hevonen joko tiputtaa raville reilusti ennen lävistäjän loppua tai vastaavasti vaihtaa laukkaa. Vernan kanssa tämä onnistui ihan hyvin. Laukka ei tippunut ennen aikojaan kuin kerran tai kaksi. Pitäisi enemmän tehdä laukkatehtäviä. Juurikin lävistäjiä ja vastalaukkoja. Laukanvaihtoja ravin ja käynnin kautta olen tehnytkin muutamasti mutta se vastalaukkakin olisi ihan kiva hallita...Seuraavan kerran menen Vernalla torstaina, tuskin tulee kuvamateriaalia, koska kuvaajia on aika vaikea saada. Sunnuntaina en mene, koska tallilla on silloin tunnit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti