Sivut

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Eräjormailua ja HIHS 2017

Meillä on Vernan kanssa jälleen uusi aluevaltaus, nimittäin (niinkin suuri erikoisuus kuin....) maastoilu. Ja nimenomaan maastoilu niin, että Verna on vetohevosena. Koska kenttä on ollut nyt melkoisen liejuinen, niin olemme muutaman viikon ajan Pinjan kanssa ihan suosiolla vain tutkineet lähimetsiä.
  Verna toimii vetohevosena pääosin hyvin. Verna on siitä kiva hevonen, että vaikka se jännittäisi jotain, se luottaa ratsastajaan hyvin paljon. Jos ratsastaja osoittaa, ettei pelättävää ole, se jättää asian sikseen. Ensimmäistä maastoilukertaa (kaksin Pinjan kanssa, niin että Verna kulkee ekana) lukuunottamatta Verna on aina suostunut menemään myöskin ensimmäisenä eikä keskustelua ole tarvinut siitä käydä.
  Maastossa olemme menneet paljon mäkiä, ne ovat hyvää treeniä takaosalle. Sieltä kun Vernalta puuttuu vielä voimaa... Mäkien lisäksi pitkät ja suht reippaat ravipätkät kevyessä istunnassa ovat olleet kova juttu. Eli vähän niinkuin montea muttei kuitenkaan. Aluksi Verna ei meinannut tajuta tämän ideaa, vaan olisi mielellään nostanut laukan. Nyt parilla viime kerralla montepelleilytkin on menneet hyvin ja Verna on jopa niillä pätkillä vähän innostunutkin.

(c) Pinja, kuva parin viikon takaa

Lenkin jälkeen

Tänään olin äitini kanssa Helsinki International Horse Showssa, eli HIHS:ssä. Ne ovat kansainväliset kilpailut, ja esimerkiksi tänään kilpailuvuorossa oli esteiden World Cup osakilpailu sekä kouluratsastuksen Knock-out, joka kyllä on enemmän hubailujuttu :D Kamera oli mukana, mutta en muistanut/jaksanut ottaa sillä kuvia. Sen sijaan puhelimella videoin muutaman pätkän, jotka ajattelin ladata tähän.

Tämä pätkä on Knock-outista. Siinä on luokan voittajat, Jeanna Högberg ja Duendecillo P (joka on muuten suomalainen puoliverinen, ja siten suomalaisen hevoskasvatuksen tulos!) Jeanna ja Peikko voittivat kaikenkaikkiaan kolme luokkaa HIHS:n aikana, ja kaikista tuli yli 70% (paitsi Knock-outista, josta ei kai prosentteja katsottu). Aika mainio ratsukko siis!

Tässä taas on pätkää World Cupin ensimmäisestä kierroksesta. Ratsastaja on saksalainen Felix Hassmann ja hän ratsastaa hevosella Cayenne WZ. Rata oli suht haastava. 40 ratsastajasta yhdeksän selviytyi uusintakierrokselle.

Tämä pätkä taas oli uusintakierrokselta, ja videolla on luokkavoittaja hollantilainen Jur Vrieling hevosellaan VDL Glasgow v. Merelsnest. Meno oli uusintakierroksella kaikilla aika vauhdikasta, mutta tällä kertaa Jur oli nopein ja teki puhtaan radan.


HIHS:stä mukaan lähti itselleni satulahuopa. Huopa on Lemieuxin estehuopa, väriltään ihana lila! Nämä satulahuovat ovat laadukkaita, ja olen haaveillut tällaisesta jo pitkään. Nyt kun, tällainen löytyi alennuksesta ja kivalla värillä niin pakkohan se oli ostaa pois. Tämä huopa tulee luultavasti (este)kisakäyttöön ja muutenkin ns. edustushuovaksi. Jos kestän olla käyttämättä sitä... :D

Huopa on kuvanmukainen. Kuva lainattu netistä; Countryfrog.uk:sta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti