Sivut

perjantai 8. joulukuuta 2017

Ilman satulaa

Eilen menin​ Vernalla itsenäisesti. Kuten edellisessä postauksessa sanoin, en aikonut tehdä mitään rankkaa hommaa. Päätin mennä ilman satulaa. Kenttä oli suurimmaksi osaksi kovaa koppuraa, joten pakko olikin mennä kevyesti. Työskentelin lähinnä käynnissä. Ura oli vähän paremmassa kunnossa niin siellä otin pätkiä ravia. Otinpahan myös pari askelta laukkaa kokeeksi, että pysynkö kyydissä.

Sen verran täytyy tunnustaa, että laitoin Vernalle Kletturin vanhan lätkäsatulan ilman jalustimia. Lähinnä siksi että se ei ole niin liukas kuin Vernan karva.

Verna oli edelleen hidas. Tein käynnissä lähinnä pohkeenväistöjä ja taivutteluja. Väistöissä Vernalla ei meinannut takajalat liikkua. Tuo on juuri sitä hitautta, mitä tarkoitan. Raipalle yritin saada sitä hereille, mutta ei se kauheasti auttanut. Kun sain jokusia onnistuneita väistöjä, jätin homman sikseen. Verna taipui ihan hyvin molempiin suuntiin, niissä ei ilmennyt ongelmia.

Ravipätkät oli tosiaan n. yhden pitkän sivun mittaisia, ja niissäkin oli pointtina tehdä nättejä siirtymisiä. Kentälle oli muodostunut ura, joka ei ollut niin koppura, joten ravi ja vähäiset laukat tapahtui siellä.

Tosiaan laukat oli ihan vain muutaman askeleen mittaisia ja lähinnä testasin omaa kyydissä pysymistä. Verna tietenkin halusi viedä luoda oman haasteensa menoon niin se kokeili vähän samalla vedellä päätä alas. Mutta siitä huolimatta en lähtenyt tutkimaan maaperää!

Laukannostojen jälkeen Verna piristyi. Ennen laukkoja Vernan takajalat ei tahtoneet olla kovin aktiivisia (osa tätä ihme hitausjuttua), mutta laukkojen jälkeen alkoi ne kintutkin pysyä perässä. Lätkin tähän kaksi videota ravissa, joista toinen on ennen laukkoja ja toinen laukkojen jälkeen niin huomaatte eron.

Ennen:

 Jälkeen:


(Videot on ottanut Rebekka, joka oli myös humputtelemassa ilman satulaa, Ritalla tosin)

Jälkimmäisen ravivideon jälkeen otin vain loppukäynnit. Yhteenvetona tästä kerrasta sanoisin että erinäiset seikat (Vernan hitaus, kuski ei ole mennyt miljoonaan vuoteen ilman satulaa) huomioon ottaen meni ihan hyvin. Ja hyvä oli että Verna sentään oli jossain vaiheessa pirteä :) ehkä se pikku hiljaa alkaa normalisoitua.

Vermiskä ratsastuksen jälkeen

Seuraavan kerran menen sunnuntaina. En osaa yhtään sanoa että mitä silloin teen. Ehkä maastoon, jos vain pystyy. Yritän nyt pitää ratsastukset mahdollisimman monipuolisia, ettei Verna kyllästy ja ole hidas sitten sen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti