Sivut

tiistai 26. joulukuuta 2017

Hankitreeniä

Tänään menimme Pinjan kanssa pellolle ratsastamaan. Lunta oli kertynyt sen verran, että se juuri ja juuri ylitti vuohisen. Aivan mainio tilaisuus siis hankitreenille. Mukana oli äitini kuvaamassa ja ottamassa videoita, joten todistusaineistoa löytyy. Materiaali on tosin hiukan hämärää ja Verna näyttää tummalta klöntiltä, mutta ei se mitään haittaa.

Ennen ratsastamaan lähtöä


Ratsastimme noin tunnin verran. Minä suurimmaksi osaksi työskentelin käynnissä. Kuitenkin ravailinkin jonkin verran sekä laukkasimme pellolla olevan mäen kaksi kertaa ylös. Verna oli tosi innokas, ja varsinkin laukkojen jälkeen keskittymiskyky oli olematon. Pellolla tein samoja juttuja kuin kentälläkin, mutten mitenkään nuttura tiukalla jo yksistään siksi, että lumihangessa tarpominen on suht rankkaa. Keskityin lähinnä taivutteluun ja siihen, että Verna keskittyy edes joten kuten minun antamiin ohjeisiin.

Ravailtiin mäkeä ylös (jos jollekin epäselvää niin minä ja Verna ollaan etummaisena)

Tässä palloillaan käynnissä ympäri peltoa, luultavasti kuskilla lyö tyhjää, että mitä sitten tekisi :D

Tosiaan kahdesti otimme pätkän laukkaa. Molemmilla kerroilla laukkasimme ylämäen. Verna oli tosi innoissaan. Se laukkasi mäen suunnilleen niin kovaa kuin pääsi :D Onneksi kuitenkin jarrut pelasi ja vauhtikin hidastui aina mäen päällä.

Tällä videolla jälkimmäinen laukkarallittely.

Tämän ratsastuksen jälkeen totesin, että Vernalla on suhteellisen teräksinen kunto muodostunut tässä syksyn aikana. Hankitreeni on oikeasti rankkaa homma, varsinkin laukkaaminen ylämäkeen hangessa. Kuitenkaan Verna ei missään vaiheessa ollut hengästynyt tai muuten sen oloinen, että kunto loppuisi. Päinvastoin; laukkojen jälkeen neiti tuntui ihan siltä, että olisi voinut suorittaa saman jutun uudestaan :D Eikä ravissakaan vauhtia tai liikettä säästelty. Ratsastuksen jälkeen Verna ei ollut hikinen juuri lainkaan.Torstaina on seuraava ratsastus ja silloin yritän vääntää koulua kentällä. Olen nyt aika paljon duunaillut kaikkea muuta niin voisi vaihteeksi palata perusasioiden äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti