Sivut

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Hevoseton on huoleton vai miten se meni

Olen nyt mennyt Vernalla sileällä ja kerran maastossa.

Maasto meni hyvin, Rebekka Ritalla oli mukanamme. Lenkki oli noin 1,5h ja koostui enimmäkseen käynnistä, koska Verna jatkoi vielä asiakasmaastoon. Menimme kuitenkin kaikki askelajit läpi. Verna oli melkoisen säpsynä, se sai enemmän ja vähemmän kohtauksia milloin mistäkin. Esimerkiksi puro ja aurauskepit oli tosi paha juttu. Päätäkin se viskeli, mutta se tuntuu olevan jo sen tapa. Näitä pikku pöllöilyjä lukuunottamatta kaikki meni hyvin.

Kyseiseltä maastolenkiltä


Se mihin otsikolla viittaan, on se, että Verna on ollut viime aikoina "hidas" ja "laiska" mikä ei ole lainkaan tyypillistä sille. Se ei oikein tunnu jaksavan työskennellä kunnolla ja se puskee pohjetta vastaan. Myös yleisilme on muuttunut. Tämän on huomannut muutkin ratsastajat. Tällainen tuli aika yhtäkkiä, nimittäin kuten muistatte, vastahan Verna oli ollut varsin mainio otus.
 Aloimme opettajan kanssa tutkimaan asiaa. Satula ei ollut ongelma. Jumeja ei pahemmin ollut, jotain pientä kireyttä, muttei sellaista joka selittäisi tämän (tallilla oli sattumoisin sillä kerralla henkilö, joka eläinhieroja tms. ammatiltaan ja hän tutki sillä kerralla Vernan). Raspaus on tulossa maaliskuussa, mutta hammaspiikit ei selitä tätä kaikkea.
  Syy tässä luultavasti on jonkin tyyppinen väsymys. Verna tekee tuntihevosista eniten tunteja, joten ei yhtään ihme että olisi väsynyt. Nyt kuitenkin kokeillaan vähentää Vernan tuntimäärää, pitää vapaapäiviä ja ottaa se välillä pihatosta sisälle huilailemaan. On tosi kurja nähdä hevoskaveri niin apaattisena ja voimattomana, mutta toivottavasti se alkaa tällä piristymään.

Yksi monista Vernan kuvista tältä syksyltä.

Menen huomenna myös Vernalla, en tiedä mitä teen. Tuskin mitään kovin nuttura tiukalla vääntämistä. Voisi myös pitkästä aikaa harjoitella temppuja ja maastakäsitellä. Haluisin niin päästä joskus ajamaan Vernalla, mutta katsotaan nyt... Olisi vaan kivaa vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti