Sivut

maanantai 11. joulukuuta 2017

Villihevonen

Eilen meillä oli Vernan kanssa maasto- ja sänkkäripäivä. Kävimme aluksi lyhyellä käyntimaastolla (jossa kyllä pari lyhyttä ravipätkää) ja mukanamme oli Pinja Samilla, Rebekka Ritalla ja eräs yksityishevonen ratsastajansa kanssa. Verna oli alku matkan jähmeä ja hidas, mutta lenkin loppupäässä alkoi energiaa löytyä vähän jopa turhan paljon. Verna kulki alkumatkan ensimmäisenä, mutta loppumatkasta yksärihevonen (vanha ja kokenut tamma) tuli ensimmäiseksi, koska se oli reippain eikä saanut kohtauksia puupinoista ym. kamalista asioista...

Maastolenkin jälkeen jätimme yksärin ja Pinjan tallille, ja lähdimme Rebekan kanssa sänkipellolle vielä enemmän ravailemaan ja vähän laukkailemaan.

Molemmilla hevosilla oli hyvin paljon virtaa. Käynnissä ei ollut ongelmia, mutta jo ravissa Verna pari kertaa meinasi sinkoilla ihan omilla luvilla. Raivostuttava tapa ja varsinkin kun Verna nostaa pään aivan taivaisiin jolloin kuskilta meinaa kontrolli kadota. Tätähän se on tehnyt maastossakin.

Pinja oli salakuvannut meitä satulahuoneesta :D


Ja tietysti samaahan Vermiskä harrasti laukassa. Tai siis laukannostossa. Asiaa ei auttanut se että perässämme tuleva Rita oli myös pelle, pukitteli ja pomppi muuten vain :D Verna myöskin pukitti paristi laukannostossa. Ihme villieläimet.

Villiponit


Koska laukoista ei kertakaikkiaan tullut mitään järkevää ja alkoi tulla pimeä emmekä halunneet tippua niin jätimme laukat sikseen ja ravailimme sen sijaan jonkin aikaan ja häivyttiin talliin. Normaalisti ei kannattaisi jättää tuollaiseen huonoon suoritukseen, mutta tosiaan alkoi tulla pimeä ja tuskin nuo hevoset olisivat rauhoittuneet yhtään... Meillä on suunnitelmissa mennä uudestaan sänkipellolle paremmalla ajalla. Ja saada rauhalliset laukkapätkät.

Vernaa kiinnosti kaverin juomat

Tänään olisi ratsastustunti illalla. Tästä tuskin tulee postausta, koska pimeää eikä kuvia saa. Verna on nyt viikon ollut kevyemmällä liikunnalla ja jos menemme ihan normisti sileällä niin näkee, onko sen liikkuminen muuttunut. Vaikka torstainakin menin ihan kentällä, niin se oli kuitenkin ihan rentoa humputtelua. Ja maastossa/pellolla nyt kaikki hevoset on pirteitä (yleensä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti