Sivut

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Koulutreenin yritystä

Taas on vierähtänyt hetki kun olen viimeksi kirjoitellut. Vernalla olen mennyt säännöllisesti, maanantaisin tunnilla sekä torstaisin ja sunnuntaisin itsenäisesti. Lähinnä ollaan menty nyt kentällä. Pitäisi taas koittaa päästä maastoon vähän tuulettumaan, kunhan saan taas maastoseuraa.
  Verna on ollut vaihteleva. Välillä tosi huonolla tuulella (painaa kuolainta vasten, eikä keskity) mutta sitten välillä taas tosi super. Tämä taitaa olla yhteydessä jonkin verran kentän pohjaan sekä siihen, mitä siltä vaadin. Esimerkiksi kokoamiset on Vernalle haasteellisia, ja jos vaadin niissä vahingossa liikaa niin neidiltä menee hermo.
  Olenkin nyt harjoitellut kokoamista myös itsenäisesti ratsastaessa. Olen tehnyt niin, että vaadin aivan pientä kokoamista kerrallaan, niin että Vernan sielu kestää sen. Ja tästä vähitellen yritän nostaa tasoa. Laukassa kokoaminen on kaikkein vaikein. Vernalla ei varmaan ole oikein vielä tarpeeksi voimaa ylläpitää laukan rytmiä ja koota laukkaa. Ei kannata vaatia sellaista mihin hevonen ei pysty, joten tässäkin edetään ihan hissunkissun.

Tänään menin jälleen Vernalla itsenäisesti. Menin kentällä ja tein ihan perusjuttuja. Tein taivutuksia, siirtymisiä sekä harjoittelin sitä kokoamista. Verna oli nyt taas ihan superhyvä. Ei minkäänlaista sekoilua tai hermoilua, vaikka kokoamista treenasinkin. Minulla oli mukana äitini, joka toimi kuvaajana.

Tuossa videossa menin vähän pohkeenväistöä, joita olen ottanut tavaksi tehdä aina alkuverryttelyn yhteydessä. Niillä saa hyvin pohkeen läpi ja muutenkin se on kiva harjoitus.


Tuossa taas on videota ravista. Verna oli alusta asti mukavan rento ja miellyttävä ratsastaa. Alkuverryttelyssä tein paljon ympyröitä, voltteja sekä siirtymisiä molempiin suuntiin.

Laukat otin keskiympyrällä ensin. Vasen kierros oli hieman haasteellisempi kuin oikea, mutta se nyt on ollut aina sama homma. Verna ei meinaa taipua laukassa vasemmassa kierroksessa ja painaa pohjetta vasten. Videolta katsottuna tosin vasen kierros kyllä ei näyttänyt niin pahalta kuin luulin.

Tässä on videota vasemmasta kierroksesta.

Tässä taas videon pätkää oikeasta kierroksesta. Jos tarkkaan katsoo niin vasempaan kierrokseen verrattuna Verna on syvemmässä muodossa (yleinen huomio, ei siis ole ainoa asia mitä katson hevosessa :D) ja itse ehkä istun paremmin, mutta muuten merkittävää eroa ei näy olevan. Selkään hevonen kuitenkin tuntuu hyvin erilaiselta.

Itse kokoamisjutuista ei ole videota mutta ehkä kertominen riittää. Harjoittelin kokoamista kahdeksikolla ja kahdeksikon keskellä aina kokosin parin askeleen ajan ravia (jossa siis harjoitusta tein). Suurimmaksi osaksi se sujui ihan kohtuullisesti. Pari kertaa Verna siirtyi mieluummin käyntiin, mutta se oli oma moka kun ei ollut pohje tarpeeksi kiinni.

Loppukäynnit kävelin maastakäsin. Verna on ihana otus, kun se seuraa minua vapaana perässä kun tallustelemme ympäri kenttää. Tallustelun lisäksi tein vähän maastakäsin juttuja, - pysähdyksiä, peruutuksia ja takaosan väistöä ilman että kosken koko hevoseen.


Huomenna olisi ratsastustunti, tuskin tulee postausta. Torstaina ja sunnuntaina menen taas itsenäisesti. Vielä ei ole aavistustakaan, mitä teen näillä ratsastuskerroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti