Sivut

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Kisoja, kisoja ja vielä kerran kisoja

Viime kirjoittamisesta onkin taas vierähtänyt aikaa vähän reilu kaksi kuukautta. En vain ole yksinkertaisesti muistanut/jaksanut kirjoitella, vaikka kuvamateriaaliakin olisi ollut. Mutta nyt päivittelen taas kuulumisia.

Voin todeta, että olen tänä kilpailukautena varmaan kilpaillut enemmän, kuin kahtena viime vuotena yhteensä. Minun piti kilpailla kouluratsastuksessa, mutta jostain syystä olen käynyt vain yksissä koulukisoissa, ja loput ovat olleet estekisoja. Alkaa hieman haiskahtamaan lajin vaihdos. Sijoituksia ei ole ollut juurikaan, eikä kyllä täydellisiä ratojakaan, mutta mitä se haittaa, olemme Vernan kanssa kuitenkin vasta opettelemassa! Ja meillä on ollut myös ihan kohtuullisia ratoja.

22.4 olin Korpikylässä koulukisoissa. Menin K.N. Specialin eikä se mennyt kovin vahvasti. Saimme 51% ja olimme viimeisiä. Verna oli tosi hermostunut kisapaikalla, eikä malttanut keskittyä ollenkaan. Verna jopa hyppi paristi pystyyn, mikä oli hyvin epätavallista sille. Radalla se jäi aivan pohkeen taakse, enkä saanut sitä sieltä enää pois, joten radalla kiemurtelimme, laukassa tuli rikkoja ym. Kuitenkin radalla oli myös ihan hyviä, joskin lyhyitä pätkiä. Tästä radasta kuitenkin suunta on vain ylöspäin ja loppupeleissä prosentit olivat paremmat kuin odotin. Alla pari kuvaa radalta.

c: Jonna Pyymäki
Seuraavat kisat olivatkin estekisa. Korpikylässä oli Spring Tour 24.5 ja menimme 70cm luokan. Näistä kisoista ei valitettavasti ole kuvamateriaalia. Video olisi mutta se on liian iso tiedosto tänne. Rata meni ihan hyvin, tosin radan alkupuolelle tuli yksi tyhmä kielto kuskin ajatuskatkoksen takia. Huomasin jo kaukaa, että Verna hiukan kyttäsi tulevaa estettä, mutta jostain syystä pohkeeni eivät olleet (tarpeeksi) kiinni. Kivoja nämä ajatuskatkokset kun ilmaantuvat juuri kisoissa. Vermiskä kuitenkin oli paljon rennompi kuin aiemmin mainitussa koulukilpailussa. Sijoituksemme oli jossain puolenvälin hujakoilla.

Sitten 1.6 oli tallin omat harjoituskisat, joissa menin myös 70cm. Ne menivät aivan mönkään. Verna oli ennen minun rataani hypännyt jo kolme rataa, joten se oli aivan poikki, kun oli meidän vuoro. Ja tämän takia tuli kaksi pudotusta ja suurin osa hypyistä epäonnistui. No, jossei muuta niin saatiin taas kisakokemusta. Näistä kisoista on kuvamateriaalia, ja kuvat on ottanut Jonna Pyymäki.
Sitten 17.6 lähdimmekin hieman kauemmas kisaamaan. Päädyimme Suomenhevosten Kummajaisiin Urjalaan Hessi-tallille. Siellä menimme 60cm ja 70cm. Verna oli jälleen alkuun tosi hermona eivätkä avut menneet perille sitten millään. 60cm radalla meidät hylättiin kahden kiellon takia. Ensimmäinen kielto oli aivan oma moka, nimittäin tein niin huonon tien esteelle ettei siitä nyt kukaan voi hypätä. Eli hieno ajatuskatkos - taas. Jälkimmäisellä kiellolla en oikein tiedä mitä tapahtui. Ei varmaan ollut vain pohje tarpeeksi kiinni.

Oli miten oli, niin onneksi seuraava luokka menikin paaaaljon paremmin. Verna ei ollut enää yhtään niin hermona kun aiemmin ja olin vissiin psyykannut itsenikin paremmin kuin edelliselle radalle. Yksi pudotus tuli, kun Vernalla meni vissiin vähän jalat sekaisin, tai näin tallinomistaja sanoi. Jälkikäteen ajateltuna minun olisi ollut varmaan viisainta tuoda se esteelle hieman enemmän koottuna. Kuitenkaan tuo pieni pudotus ei haittaa ollenkaan, sillä tosiaan rata oli muuten superhyvä. Kuten aiemmin mainitsin, olemme Vernan kanssa oppimassa, eikä ainakaan vielä niinkään sijoituksia haalimassa.

Tässä ollaan 70cm radalla

Seuraavat kisat ovatkin taas koulukisat. Ne ovat Korpikylässä 15.7. Luokka on vielä auki, sillä kilpailukutsua ei ole vielä julkaistu. Jos siellä on K.N. Special niin menen sen, mutta jos ei niin sitten Helppo C. Täytyy ruveta treenaamaan, sillä olen hieman luistanut sileällä työskentelystä... Olen joko ollut kisoissa tai samoillut metsissä... No, on minulla tässä reilu pari viikkoa aikaa harjoitella.

Kävin viime torstaina Unetun tallilla tunnilla. Meillä oli estetunti ja menin Ihkulla. Meni tosi hyvin, vaikka olikin totuttelemista kun Ihku on aivan päinvastainen kun Verna :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti